Tarihin Akışını Değiştiren 10 Küçük Hata04:33

  • 0
Published on January 25, 2017

Tarihin Akışını Değiştiren 10 Küçük Hata. Küçük hatalar sonucunda tarihi değiştiren olayları sizler için derledik. Umarım videoyu beğenirsiniz. Yorum yapmayıda unutmayınız.

Destek vermek için lütfen abone olunuz:

;
;
G+;

Tavsiye ettiğimiz videolarımız;

En Kapsamlı Yüz Nakli Yapılan Patrick’in 10 Madde İle Ameliyat Aşaması:

Hamam Böcekleri Hakkında Muhtemelen Daha Önce Duymadığınız 10 Enteresan Bilgi:

Kaydedilmiş En Korkunç 10 Lunapark Kazası:

Google Maps’e Yakalanan 10 İlginç An:

Dünyanın En Yanıltıcı 10 Pazarlama Taktiği:

Video Metni:
10. Eksik bir “tire”nin NASA’ya maliyeti: 80 milyon dolar
1962’de NASA, Hedefi Venüs olan, ABD’nin ilk gezegenler arası sondası, Mariner 1’i fırlattı. Ama bilgisayar yazılımındaki tek bir denklem hatası uzay aracının yönünün sapmasına neden oldu. Bu bir harf ya da sayı üzerindeki bir üst çizgiydi. NASA, kalkıştan 5 dakika sonra Mariner 1’i patlatmak zorunda kaldı. Arthur C. Clarke; bu durumu, “tarihin en pahalı tiresi tarafından ziyan edilen” görev olarak tanımladı.

9. 1631’de, bir tek baskı hatası, zinayı zorunlu hale getirdi
Matbaacı Robert Barker ve Martin Lucas, Kral James İncili’nin yedinci emrine, İngilizce’de olumsuzluk belirten “not” (yok-asla-değil) ekini koymadıkları için yanlışlıkla zinayı kutsamış oldular. Şöyle ki; “Thou shalt not commit adultery-Zina etmeyeceksin” olması gereken cümle, “Thou shalt commit adultery-Zina edeceksin” şeklinde basıldı. Bunun üzerine Kral Charles, matbaacıların elinden iş lisanslarını aldı, bir yıllık kazançlarını para ceza olarak ödemelerine karar verdi ve İncil’in tüm kopyalarının yakılması emrini verdi. Bu “Hınzır İncil”in sadece 11 kopyası yakılmaktan kurtuldu.

8. Tek bir gevşek civata, Sovyet N1 Ay Roketi’nin patlamasına yol açtı
Tarih 1969’u gösteriyordu ve Sovyetler, N1 roketiyle Ay’a gitmeyi hedefliyordu. Sadece bir tek gevşemiş cıvata (ya da belki tam sıkılmamıştı), yakıt tankının içine çekiliyor ve fırlatmaya 20 saniye kala, roketin patlamasına ve fırlatma kulesinin imha olmasına neden oluyor. Ortaya çıkan ateş topu öylesine büyük ki, insanlık tarihinin nükleer olmayan, en büyük yapay patlamalarından biri olarak kayıtlara geçmiş.

7. Bir tek sensör, hayalet bombardıman uçağının düşmesine sebep oldu
2008’de Guam’da konuşlanmış hayalet bombardıman uçağı teknisyenleri, bir bina üzerindeki rutubetlenmiş hava basıncı sensörünü fark edemediler. Bu sensörler hayalet bombardıman uçaklarının uçuş kontrol sistemine veri gönderirler. Arızalı sensör, uçağın zamanından önce kalkış yapmasına ve bu yüzden düşmesine sebep oldu. Pilot sağ salim kurtuldu. Bu arada, bir hayalet bombardıman uçağının maaliyeti 1,4 milyar dolar.

6. 12 milyon kişi, “6” yüzünden telefon hizmetlerini kaybetti
1991’de Baltimore, Washington, Pittsburgh, San Francisco ve Los Angeles’daki müşteriler, sahip oldukları telefon hizmetini kaybettiler. Görünüşe göre; Bell Telephone Company’nin bir çalışanı, telefon trafiğini düzenleyen sinyalleri kontrol eden yazılımın bir yerine “d” yerine yanlışlıkla “6” koymuştu. Bu da şirketin kendi ağları üzerinde tüm kontrolü yitirmesine sebep olmuştu.

Music About;
“Industrial Cinematic” Kevin MacLeod (incompetech.com)
Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0

Source;

https://cafeadobro.ro/

https://www.stagebox.uk/wp-includes/depo10-bonus10/

depo 25 bonus 25

https://parfumschristianblanc.com/

https://www.barplate.com/wp-includes/js/qris/

https://hotmusic507.org/

Enjoyed this video?
"No Thanks. Please Close This Box!"