iPhone 8 Plus veya 8 Alınır mı? (Bonus: iPhone 7 Plus İle Karşılaştırdık!)04:33

  • 0
Published on October 1, 2017

iPhone 8 Plus Ön-Sipariş:
iPhone 8 Ön Sipariş:

iPhone 8 ve 8 Plus Detaylı İnceleme (Yanına 7 Plus’ı Koyunca Ayırmak Zor Oldu!)

DxOmark Akıllı Telefonlar Listesi:

Merhaba Webtekno takipçileri bu videomuzda sizlerle birlikte Apple’ın merakla beklenen yeni telefonları iPhone 8 ve 8 Plus’a yakından bakıyoruz.

KAMERA+AR

iPhone 8’e baktığımız zaman bir önceki model 7’ye göre çok fazla fark göremiyoruz. Tıpkı 8 plus’ta olduğu gibi. Daha büyük ve daha hızlı sensörler yer alıyor. 8’in arka kamerası 12 megapiksellik sensörü ve f1.8 diyafram değeri bulunuyor. 8 plus ise iki kamerasıyla dikkat çekiyor. 12 megapiksellik telefoto ve geniş açı olmak üzere iki lense sahip olan telefonumuzda geniş açı olan f1.8 zoom yapabilen lensimiz ise f2.8 diyafram değerine sahip. Ayrıca portre moduda portrait lighting denilen olay geliştirilmiş. Portre fotoğrafı çektiğiniz zaman çeşitli efektler uygulayabiliyorsunuz. Şimdilik beta sürecinde olan bu modun çok iyi çalışmadığını söyleyebiliriz. İki telefonun da video tarafına baktığımız zaman esas gelişmeyi görebiliyoruz. 4K videoları saniyede 60 kareye kadar çekebiliyor artık iPhone’lar. Bir de benim gibi ağır çekim sevenler için saniyede 240 kareyi 1080P’de çekebiliyor. Video stabilizasyonu oldukça iyi çalışan telefonlarımızda optik görüntü sabitleyici bulunuyor.

MİKROFON TESTLERİ

Kameraları genel olarak toparlamak gerekirse ikisi de oldukça güzel fotoğraflar ve videolar çekebiliyor. Ancak fotoğraflara yan yana bakıldığında bu çok küçük farklar için geçmeye değer mi o kararı size bırakalım.

Kameralardan bahsetmişken tabiki de Apple’ın bangır bangır bağırdığı Artırılmış gerçeklik yani AR olayından da bahsetmemiz gerekir. AR’nin ne olduğunu açıklamak sözlü anlamda biraz sıkıntılı ancak telefonun kamerasıyla ortamda olmayan şeyleri o ortama yerleştirme diye anlatırsak belki biraz işin içinden çıkmış oluruz. En iyisi görüntüleri sizlere göstermek.

Şimdi gelin tasarıma bakalım.

Tasarım konusunda bir önceki nesilden herhangi bir farkı neredeyse göremiyoruz. Arka tarafı camla kaplanmış ve bu cam sayesinde artık kablosuz şarj edebiliyoruz telefonları. Bunun dışında da göze çarpan ekstra bir olay yok. Yani yeni bir telefona geçme hissiyatını çok uyandırmıyor. Bunun yanında True Tone özelliği geldi. Bu da ekran renklerini bulunduğunuz ortama göre değiştiriyor. Yani soğuk ışıklı bir ortamdaysanız renkler maviye, sıcak ışıklı ortamdaysanız da renkler sarıya kayıyor.

iPhone 8’e baktığımızda 4,7inçlik 1334’e 750 çözünürlüğe sahip ekranı, 8 Plus’ta ise 5.5 inçlik 1920’ye 1080’lik ekranı görüyoruz. 8’de %65’lik ekran gövde oranı bulunuyorken 8 Plusta bu oran %67 seviyelerinde. Tabi iPhone X ile birlikte bu devir geride kalacak. 8 plus 202 gram ağırlığıyla birlikte 7 plustan 14 gram daha ağır. 8 ise 7’den 10 gram daha ağır. Genel olarak boyutlar arasında da neredeyse gözle görülmeyecek kadar ufak tefek farklar var. iOS 11 ile birlikte gelen telefonlarımızın Altın, gümüş ve uzay grisi olmak üzere 3 farklı renk seçeneği bulunuyor. IP 67 sertifikası ile birlikte suya dayanıklılığını devam ettiren telefonumuzda ortadaki parmak izi okuyucusu da aynı şekilde yerini korumakta. Önceki modeller ile yanyana baktığımız zaman aralarında dediğimiz gibi ahım şahım bir fark, ben 8 veya 8plusa geçmeliyim dedirten pek bir olay yokmuş gibi geldi bize.

OYUN

Gelin şimdi 10 dakikalık bir oyun oynayalım ve bu süreçte ben de size biraz pilden bahsedeyim.

iPhone 8’de pil 7’ye göre daha düşük olmasına rağmen daha yüksek performans verdiği söyleniyor. 1821 mAH’lik bataryayı işlemcinin düşük enerji tüketimiyle birlikte küçültmeyi başarmış Apple. Ancak yine de 1 günlük kullanımdan çok fazlasını beklememek gerekir. iPhone 8 plus’ta ise 2691 mAH değerini görüyoruz ve 8 için söylediğimiz şeylere yakın pil konusu.

Teknik özellikler

Telefonların biraz da teknik özelliklerine bakacak olursak Apple’ın en hızlı ve iyi işlemcisi A11 Bionic yer alıyor iki modelde de. 6 çekirdekli mimariye sahip olan işlemci 2 yüksek, 4 ‘de düşük güçlü çekirdekten oluşuyor. Bu işlemciye ek olarak 3 GB ram ile birlikte gelen telefonların 64 ve 256 GB depolama seçenekleri bulunuyor. Kablosuz şarjı da destekleyen telefonlarda ayrıca hızlı şarj desteği bulunuyor. Ancak burda şöyle bir durum var, hızlı şarj için ekstra para ödememiz gerek. Çünkü kutu içeriğinden çıkan kablo ve adaptör hızlı şarjı desteklemiyor. Bu da ortalama 250 liralık ekstra bir maliyet.

Kanalımıza abone olmayı unutmayın ►

Hepsi ve daha fazlası için :

https://cafeadobro.ro/

https://www.stagebox.uk/wp-includes/depo10-bonus10/

depo 25 bonus 25

https://parfumschristianblanc.com/

https://www.barplate.com/wp-includes/js/qris/

https://hotmusic507.org/

Enjoyed this video?
"No Thanks. Please Close This Box!"